Ако обичате пиле с картофи , то тази "подобрена" версия на рецептата определено ще ви се хареса. Пилешкото предварително се маринова в кисело мляко, което го прави божествено нежно и крехко.
Млечно пиле с картофки
Продукти:
5-6 картофа (олколо килограм)
сол и черен пипер на вкус
600 гр.пилешко филе
2 глави лук
1 чаша кисело мляко
2 домата (по-големи)
кашкавал
Приготвяне:
Нарежете лука на полумесеци. Пилето измийте и нарежете на парчета. Поставете го в голяма купа, заедно с лука. Добавете сол и черен пипер на вкус, след това излейте вътре киселото мляко и разбъркайте хубаво. Оставете месото да се маринова на студено поне за 1 час.
Нарежете картофите на филийки. Разпределете ги на дъното на тавичка, предварително намазана с олио. Отгоре изсипете пилешкото, заедно с маринатата, и заравнете. Подредете върху месото кръгчета домат.
Пъхнете ястието да се пече в загрята на 180 градуса фурна, докато месото и картофите се сготвят. Преди края на печенето поръсете обилно с настърган кашкавал и допечете за още 5-6 минути.