Мляко, захар и яйца - върхът на сладоледа се прави от подръчни продукти за нула време. И струва по-малко от 3 лева:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мляко, захар и яйца - върхът на сладоледа се прави от подръчни продукти за нула време. И струва по-малко от 3 лева:
Мляко, захар и яйца - върхът на сладоледа се прави от подръчни продукти за нула време. И струва...
12884
Мляко, захар и яйца - върхът на сладоледа се прави от подръчни продукти за нула време. И струва по-малко от 3 лева:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Какво по-хубаво в лятната жега от кофичка вкусен сладолед ? Сигурно няма човек, който да не обича това разхлаждащо и освежаващо лакомство. Ако погледнете на етикета в магазина, обаче, там има всичко друго, само не истинско мляко и яйца.

Домашният сладолед е друга работа - но колко от нас са опитвали да приготвят домашен сладолед ? Специално за всички любители на сладоледа сме приготвили една лесна, вкусна и най-вече - евтина рецепта . Сладолед за няма и три лева ! Вече имате всички необходими продукти в хладилника, остава само да ви покажем рецептата и да я приготвим заедно:

Сладолед за няма и три лева

Продукти:

900 мл прясно мляко

250 гр.захар

3 яйца

3 с.л.брашно

2 гр.ванилия (1 пакетче)

вода

домашен сладолед

Приготвяне:

Разбийте жълтъците с част от захарта в съд на котлона, включен на слаб огън. Щом захарта се разтопи, разредете сместа с част от млякото и след това изсипете вътре брашното. Бъркайте с тел, докато брашното се поеме и сместа стане гладка, след което изсипете и останалото количество мляко. Варете на бавен огън при постоянно бъркане, докато кремът се посгъсти, така че бъркалката да оставя дири. Овкусете с ванилия и прехвърлете крема в съд, подходящ за фризера. 

Разбийте отделно белтъците на пухкав сняг. На котлона сложете останалата захар с 1-2 с.л. вода - трябва да се получи светъл карамелен сироп. Започнете да добавяте от захарния сироп на тънка струйка, като биете белтъците непрекъснато с миксер. Трябва да се получи гъст и пухкав сняг, и твърди връхчета. Когато белтъчният крем е готов, добавете го лъжица по лъжица към крема с жълтъците. Внимателно объркайте с шпатула до еднородна смес, за да не спадне обемът. Загладете сместа и поставете във фризера за няколко часа.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft