Измиваме и обелваме крушите. Режем ги на две по дължина и им махаме семките. В тенджера наливаме 1 л. вода. Слагаме в нея крушите, захарта и ванилията. Варим крушите, докато омекнат.
В друга тенджера сваряваме ориза (предварително измит) в 500 мл. вода за около 3 мин. Изваждаме ориза и го изцеждаме. Слагаме млякото да кипне. Добавяме ориза, захарта, ванилията, маслото и настърганата кора от лимон.
Когато оризът се свари, го сваляме от котлона и го изсипваме в кръгла форма за кейк (или в индивидуални формички за крем карамел), предварително намазана с масло. Слагаме формата (формите) в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем 5 мин.
Вадим крушите от тенджерата, в която са вряли, и връщаме сиропа обратно на котлона, за да се сгъсти.
Обръщаме формата с ориза върху чиния. Отгоре нареждаме крушите и заливаме със сиропа.
Мляко с ориз и сиропирани круши
10 Декември 2012
6624
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари