Ммм, точно както го обичам - хрупкаво, леко киселко и пикантно! При това не стерилизирам - всичко...
1 Октомври 2016
18511
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тази витаминозна салата е супер вариация на тема кисело зеле . Само няколко допълнителни съставки и получавате ястие, което е коренно различно от класическия вариант.
Гвоздеят на маринованото зеле е ароматната чушка . Маринована, тя напълно разкрива своя вкус, добавяйки сладко докосване и специална пикантност на ястието.
Продукти:
1 зелка
4 скилидки чесън
2 моркова
1 червена чушка
1/2 л вода
3 с.л. захар
60 мл олио
1 с.л.
сол
1/2 чаша оцет
1/2 ч.л. черен пипер
1/4 ч.л. лют пипер
1/4 ч.л. кориандър
Приготвяне:
- Обелете моркова, настържете на ренде на дълги пръчици. Добавете чесъна, смачкан през пресата, черния и лютия пипер, кориандъра и 10 мл топло олио, и разбъркайте.
- Нарежете зелето, а чушката обелете и нарежете на ленти.
- Смесете зелето, морковите и чушката.
- Оставете водата да заври, добавете останалите олио, сол и захар. След това изключете котлона и добавете оцетd (9%).
- Горещата марината изсипете върху зеленчуците, оставете да се охлади и след това преместете в хладилника за 6-8 часа.
Тази пикантна салата е подходяща за гарнитура на апетитна пържола или като мезенце за ракия. Дълго време се съхранява в хладилник, най-важното е да се сложи в плътно затварящ се буркан.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари