Много вкусни пукани чушлета

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Зимнина
Много вкусни пукани чушлета
Много вкусни пукани чушлета
zuzkata3@abv.bg
Добавена от: [email protected]
260962
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 кг. люти чушлета (рибки)

1 кг. моркови

6-7 глави чесън

1 връзка копър (по желание)

2 бр. винен оцет от 700 гр., ако чушлетата са люти или 1 литър винен оцет, ако чушлетата са сладки

3 ч.ч. захар

1 ч.ч. сол

1/2 ч.ч. олио

Морковите се нарязват на дребно или на кръгчета. Чесънът се изчиства и се нарязва на филийки. Отрязват се дръжките на чушките. Нарязва се копърът. В тенджера се приготвя марината от оцета, солта, захарта и олиото и се разбърква, докато се разтопят солта и захарта. Пукат се леко чушлетата на котлона и веднага се пускат в тенджерата с маринатата. Така се процедира с всички чушлета. След това се вадят от тенджерата и се нареждат в бурканчета, като се смесват с чесъна, морковите и копъра. След като се наредят по бурканите, се слага маринатата на котлона и след като заври, с нея се заливат бурканите, веднага се затварят с капачки и се обръщат надолу.

Тези от бурканчетата, които случайно не са се вакуумирали, се слагат в хладилника и те се отварят първи, а другите се прибират за зимата.

За лятото за директна консумация се правят по същия начин, в по-малка доза, без да се сгорещява после маринатата: 300 гр. чушлета, 100 гр. моркови, 1 глава чесън, няколко стръка копър, 150 гр. оцет, 55 гр. захар, 25 гр. сол, 2-3 с.л. олио.

Рецептата е предоставена от: [email protected]

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft