Много пълнеж и малко тесто! Ябълков пай с кисело мляко, по-вкусен от шарлота

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Много пълнеж и малко тесто! Ябълков пай с кисело мляко, по-вкусен от шарлота
Много пълнеж и малко тесто! Ябълков пай с кисело мляко, по-вкусен от шарлота
8623
Много пълнеж и малко тесто! Ябълков пай с кисело мляко, по-вкусен от шарлота
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Състав:

  • яйца - 2 броя;
  • брашно - 140 г;
  • кисело мляко - 150 мл;
  • захар - 80 г;
  • сол - щипка;
  • бакпулвер - 1 ч.л .;
  • масло - 30 г;
  • ябълки - 1 кг;
  • лимонов сок - на вкус;
  • лимонови кори;
  • ванилова захар - на вкус.

Процесът на готвене

  • Смесете яйцата със захарта и разбийте до пухкавост.
  • Разтопете маслото и охладете.
  • Добавете ванилова захар на вкус и желание.
  • Изсипете кисело ляко и разтопено масло, разбъркайте .
  • Пресейте брашното и смесете с бакпулвера, комбинирайте в течна основа и разбъркайте с миксер до гладка смес.
  • Нарежете ябълките на тънки филийки.
  • Покрийте формата с пергамент, който е намазан с масло и малко поръсен с брашно или грис.
  • Разстелете тестото, изравнете и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 1 час.
  • Оставете да се охлади във формата за 30 минути и след това извадете.
  • Можете да поръсите охладения пай с пудра захар, смесена с канела. Добър апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft