Много пълнеж и малко тесто! Ябълков пай с кисело мляко, по-вкусен от шарлота
16 Септември 2020
8623
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Състав:
- яйца - 2 броя;
- брашно - 140 г;
- кисело мляко - 150 мл;
- захар - 80 г;
- сол - щипка;
- бакпулвер - 1 ч.л .;
- масло - 30 г;
- ябълки - 1 кг;
- лимонов сок - на вкус;
- лимонови кори;
- ванилова захар - на вкус.
Процесът на готвене
- Смесете яйцата със захарта и разбийте до пухкавост.
- Разтопете маслото и охладете.
- Добавете ванилова захар на вкус и желание.
- Изсипете кисело ляко и разтопено масло, разбъркайте .
- Пресейте брашното и смесете с бакпулвера, комбинирайте в течна основа и разбъркайте с миксер до гладка смес.
- Нарежете ябълките на тънки филийки.
- Покрийте формата с пергамент, който е намазан с масло и малко поръсен с брашно или грис.
- Разстелете тестото, изравнете и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 1 час.
- Оставете да се охлади във формата за 30 минути и след това извадете.
- Можете да поръсите охладения пай с пудра захар, смесена с канела. Добър апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари