Много, много ябълки! Най-лесният ябълков сладкиш , който се топи в устата! Кой не обича сладкия аромат на прясно изпечен сладкиш с ябълки , който се носи из къщата?
Представете си, че забивате зъби в парче топъл, вкусен ябълков пай, с нежни парчета плодове, сгушени в меката бисквитена кора. Това е вечна класика, която винаги изумява.
Тази рецепта е толкова проста, че дори и да не сте опитен пекар, можете да направите вкусен ябълков пай, който ще накара всички да го чакат с нетърпение. Ето какво ви трябва:
Най-лесният ябълков сладкиш
Продукти:
- 3 яйца
- 150 грама захар (6 супени лъжици)
- 1 чаена лъжичка ванилия
- 100 грама масло (7 супени лъжици)
- 100 грама гъсто кисело мляко или заквасена сметана (4,5 супени лъжици)
- 240 грама брашно (1,5 чаши + 1 супена лъжица)
- 10 грама бакпулвер тесто (2 ч.л.)
- 4 ябълки, обелени и нарязани на едри парчета
- лимонов сок за ябълките
- конфитюр от праскови или кайсии (за намазване)
Приготвяне:
В по-дълбока купа се разбиват яйцата със захарта, ванилията, щипка сол, разтопеното масло и киселото мляко (може и заквасена сметана). Смесете брашното с бакпулвера и постепенно го добавете към течната смес, като разбърквате с бъркалка.
Нарежете ябълките на кубчета и ги поръсете с малко лимонов сок, за да не потъмняват.
Изсипете две трети от ябълките в тестото и разбъркайте.
Постелете форма с размери 27х18 см с хартия за печене и я намажете с масло, след което изсипете тестото с ябълките, а отгоре разпределете останалите парчета плодове.
Печете в загрята фурна на 180 градуса за 40 минути. Изпечения сладкиш намажете отгоре със сладко по избор.
Да ви е сладко!