Много ябълки и малко тесто: Най-лесният ябълков сладкиш, който се топи в устата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Много ябълки и малко тесто: Най-лесният ябълков сладкиш, който се топи в устата!
Много ябълки и малко тесто: Най-лесният ябълков сладкиш, който се топи в устата!
237384
Много ябълки и малко тесто: Най-лесният ябълков сладкиш, който се топи в устата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много, много ябълки! Най-лесният ябълков сладкиш , който се топи в устата! Кой не обича сладкия аромат на прясно изпечен сладкиш с ябълки , който се носи из къщата?

Представете си, че забивате зъби в парче топъл, вкусен ябълков пай, с нежни парчета плодове, сгушени в меката бисквитена кора. Това е вечна класика, която винаги изумява.

А най-добрата част?

Тази рецепта е толкова проста, че дори и да не сте опитен пекар, можете да направите вкусен ябълков пай, който ще накара всички да го чакат с нетърпение. Ето какво ви трябва:

Най-лесният ябълков сладкиш

Продукти:

  • 3 яйца
  • 150 грама захар (6 супени лъжици)
  • 1 чаена лъжичка ванилия
  • 100 грама масло (7 супени лъжици)
  • 100 грама гъсто кисело мляко или заквасена сметана (4,5 супени лъжици)
  • 240 грама брашно (1,5 чаши + 1 супена лъжица)
  • 10 грама бакпулвер тесто (2 ч.л.)
  • 4 ябълки, обелени и нарязани на едри парчета
  • лимонов сок за ябълките
  • конфитюр от праскови или кайсии (за намазване)

Приготвяне:

В по-дълбока купа се разбиват яйцата със захарта, ванилията, щипка сол, разтопеното масло и киселото мляко (може и заквасена сметана). Смесете брашното с бакпулвера и постепенно го добавете към течната смес, като разбърквате с бъркалка.

тесто ябълков сладкиш

гъсто кексово тесто

Нарежете ябълките на кубчета и ги поръсете с малко лимонов сок, за да не потъмняват.

Изсипете две трети от ябълките в тестото и разбъркайте.

тесто с ябълки

Постелете форма с размери 27х18 см с хартия за печене и я намажете с масло, след което изсипете тестото с ябълките, а отгоре разпределете останалите парчета плодове.

ябълков сладкиш в тава

Печете в загрята фурна на 180 градуса за 40 минути. Изпечения сладкиш намажете отгоре със сладко по избор.

ябълков сладкиш със сладко

Да ви е сладко!

Лесен ябълков сладкиш

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft