Мога да го ям до пръсване - толкова е вкусен! Бързият тутманик на мама - с пухкава средичка и...
25 Юли 2016
2130791
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Кой ли не обича нещо пухкаво и тестено, пълно с много разтопено сирене? Домашният тутманик не е само мил спомен, ето как може да си го приготвите сами вкъщи - на всичкото отгоре не е никак трудно!
Продукти:
200 гр. сирене
350 гр.
брашно
170 гр. масло
1 яйце
1 жълтък
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
200 мл прясно мляко
1,5 ч.л. суха мая
Приготвяне:
- Разтворете в топлото мляко захарта и сухата мая. Добавете яйцето, солта, 50 гр. меко масло, пресятото брашно. Замесете тесто.
- Сложете тестото на топло място. Когато нарастне двойно, може да започнете да го обработвате.
- Разделете тестото на 7 равни части.
- Разточете тънко парче тесто и го поставете в намазана с олио форма (20 х 25 см). Намажете с разтопено масло и поръсете обилно с настъргано сирене. След това покрийте с втора кора от тестото. Намажете само с разтопено масло. Продължете да редувате слоевете, като поръсване със сирене през един.
- Последният слой не се поръсва със сирене, а се маже с разбит жълтък. След това нарежете тутманика на квадратчета, но без да ги разделяте. Покрийте с фолио. Сложете го на топло място за 20-тина минути.
- Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете втасалия тутманик за 40-тина минути, докато хване хубава червеникава коричка.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари