Мога да омета и цялата тава, безумно вкусни са! Въздушни мини-кашкавалки - рецептата ми е от леля...
10 Август 2016
1012216
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тези въздушни сиренки традиционно се приготвят във Франция от парено тесто. Може да ви изглеждат пипкави за правене, но ви уверяваме, че са супер лесни и бързи! Опитайте, няма да съжалявате!
Продукти:
125 мл вода
40 гр.
масло
70 гр. брашно
2 яйца
1 връзка зелен лук
100 гр. кашкавал
1/4 ч.л. сол
1 щипка черен пипер
Приготвяне:
- Загрейте фурната на 220 градуса. Покрийте тавата с хартия за печене.
- Загрейте водата в тенджера, нарежете маслото на кубчета и го пуснете във водата, за да се разтвори, добавете сол и черен пипер. Не махайте от огъня.
- Изсипете брашното във водата и се разбърквайте енергично, докато сместа стане гладка и хомогенна. Отстранете от огъня, оставете да се охлади.
- Добавете яйцата и разбъркайте бързо след всяко, докато се абсорбира. Тестото първо ще е на бучки, но след малко ще стане лесно за обработка и ще образува гладка и лъскава топка - трябва само да бъркате енергично. Най-удобно е да се използва миксер.
- Добавете 3/4 от целия кашкавал (може и по-твърдо сирене) и нарязания лук, и хубаво разбъркайте.
- Най-добре е да оформите кашкавалките с помощта на шприц. Ако нямате, използвайте малка лъжица.
- Останалия кашкавал поръсете върху топките в тавата и я пъхнете във фурната за 10 минути.
- Намалете температурата на 190 градуса и печете още 25 минути до златисто-кафяво.
- За да направите кашкавалките по-хрупкави, 5 минути преди да са готови резнете всяка с остър нож, за да излезе парата, след което ги върнете обратно във фурната до готовност.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари