Модерна бишкотена торта - работа за 15 минути, но вкусът не се забравя! Най-трудно е да чакаш, докато стегне:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Модерна бишкотена торта - работа за 15 минути, но вкусът не се забравя! Най-трудно е да чакаш, докато стегне:
Модерна бишкотена торта - работа за 15 минути, но вкусът не се забравя! Най-трудно е да чакаш,...
246284
Модерна бишкотена торта - работа за 15 минути, но вкусът не се забравя! Най-трудно е да чакаш, докато стегне:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Опитайте рецептата на Алекс от канала "Сърдечна храна", която възхищава всички. Модерна бишкотена торта - пухкав крем, напоени бишкоти и невероятен малинов аромат в неустоимо съчетание! Ще имате около 15 минути работа, за да я приготвите, но после идва най-трудната част - чакането, докато тортата стегне и вкусовете "поемат" един в друг.

Търпението обаче ще бъде богато възнаградено, защото вкусът на този лесен бишкотен сладкиш просто няма как да се забрави!

Ето какво ви трябва за ефектната Бишкотена торта с малини :

модерна бишкотена торта

Модерна бишкотена торта

Продукти:  

250 г замразени малини

80 г захар (1/4 чаша)

30 г царевично нишесте

сок от 1 портокал

бишкоти (Савоярди)

150 г сирене рикота

50 г пудра захар

150 мл бита сметана/сладкарска сметана (2/3 чаша)

15 гр.

какао

украсете с настърган шоколад

Приготвяне:

Оставете замразените малини да се размразят за около 1 час на стайна температура. След това ги сложете в тенджера, а отгоре изсипете 80 г захар и 30 г царевично нишесте. Тенджерата се слага на котлона и при периодично разбъркване се вари, докато се получи фин крем с плътна консистенция на сироп.

малини със захар

малиново сладко

Важно е малините да се "разкашкат" и да няма по-големи бучки от плодовете. Изстискайте портокаловия сок. Подредете бишкотите на един ред в огнеупорен съд или тава.

бишкоти в тава

Ако е необходимо, ги начупете наполовина или на четвъртинки, за да запълните цялата повърхност на съда. Бишкотите се намазват обилно с портокаловия сок, за да не са сухи.

Залейте бишкотите с изстиналия малинов сироп и го разпределете равномерно.

бишкоти с малинов сироп

Отгоре се редят още един ред бишкоти и отново се заливат с портокаловия сок. Междувременно смесете крема сиренето с пудрата захар, а когато се смесят, залейте със сладката сметана и разбъркайте с миксер, докато се получи плътен крем.

крема сирене в купа

пухкав бял крем

Добавете какаото към сметаната и разбъркайте с шпатула, докато сметаната стане шоколадова. Разпределя се върху втория ред бишкоти и се заглажда с шпатула. 

бишкотена торта с крем

Поставете тортата в хладилника да стегне, минимум 1 час или за предпочитане 2 часа. Преди сервиране се украсява с настърган шоколад, след което се сервира като се нарязва на парчета, кубчета. 

бишкотена торта с шоколад

Да ви е сладко!

бишкотена торта с малини

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft