МОДЕРНИ САРМИ: След като открих тази рецепта, вече не ги навивам на рула - адски са вкусни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
МОДЕРНИ САРМИ: След като открих тази рецепта, вече не ги навивам на рула - адски са вкусни!
МОДЕРНИ САРМИ: След като открих тази рецепта, вече не ги навивам на рула - адски са вкусни!
34475
МОДЕРНИ САРМИ: След като открих тази рецепта, вече не ги навивам на рула - адски са вкусни!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

След тези сарми никой не харесва традиционните, забравихме за тях. Зелето и месото винаги са печеливша комбинация, а според рецептата, която ще прочетете по-долу, ще получите нещо, което наподобява сарми: изглежда страхотно, вкусът е по-добър, отколкото можете да си представите.

В същото време, освен че са сочни, имат и апетитна хрупкава коричка, което ги прави още по-вкусни. Не ме разбирайте погрешно, обичаме и традиционните навити сарми, които се варят дълго, с часове и се топят в устата като локум, но сега това ястие ни е любимо и го приготвяме много често.

Дори децата са във възторг от моите Модерни сарми , а когато имаме гости почти винаги ги приготвяме, страхотни са за мезе. Този деликатес може да се сервира с някакъв кремообразен сос, но чеснов сос и заквасена сметана също са идеални. Ето какво ви трябва:

модерни сарми зелев лист

Модерни зелеви сарми

Продукти: 

  • 1 глава бяло зеле
  • 500 гр. кайма (по избор)
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 4 яйца
  • 2 супени лъжици брашно
  • черен пипер на вкус
  • италианска подправка на вкус (или подправки по ваш вкус)

Вместо месо плънката може да е от извара и сирене, варени яйца или нещо подобно, но ние предлагаме класическата, с кайма.

Приготвяне: 

Почистената глава зеле се слага в голяма тенджера и се залива със студена вода. Сложете на огъня и след като заври намалете температурата на умерено, да ври, но не много, около 10 минути. Във водата можете да добавите малко сол и оцет, за да омекнат по-бързо листата.

варени зелеви листа

Извадете зелето с решетъчна лъжица, отцедете, оставете леко да изстине и внимателно отделете листата, като ги поставите в цедка, за да се отстрани излишната течност. През това време нарязваме лука на ситно, след което го запържваме в малко олио, докато стане прозрачен.

паниран лук

Добавете настъргания морков и задушете заедно, като разбърквате от време на време. Оставете настрана да изстине. Добавете го към месото, овкусете със сол и черен пипер, след което разбъркайте добре, за да се покрие равномерно месото. Можете да приготвите и подправите плънката по ваш вкус.

плънка с моркови

В отделна купа разбийте яйцата, подправете и добавете брашното. Направете гладка смес без бучки. Разтворете един зелев лист, половината лист намажете с месната плънка (тънък слой), прегънете, след което потопете в сместа от яйца и брашно.

сарми с месна плънка

Пускат се в загрято на умерена температура олио и се пържат от двете страни до приятен загар. Регулирайте температурата по време на пържене.

модерни сарми

пържени сарми

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft