Можете да разпознаете хрупкави и сладки ябълки за 1 секунда. Просто се огледайте за ТОВА в магазина:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Можете да разпознаете хрупкави и сладки ябълки за 1 секунда. Просто се огледайте за ТОВА в магазина:
2850
Източник: За Жената
Снимков материал: YouTube
Можете да разпознаете хрупкави и сладки ябълки за 1 секунда. Просто се огледайте за ТОВА в магазина:

Кои да изберете - изцяло червени или леко жълти? Кои ябълки ще бъдат най-вкусни, сочни, сладки и хрупкави ? За да разберете каква ябълка стои пред вас, оценете няколко знака , които ще бъдат разгледани по-долу.

ябълки продажба

Снимка: pixabay

Цвят на ябълката

Може би сте забелязали, че напълно червена ябълка често не е толкова сладка и сочна, колкото бихте искали. Но ябълките с една жълта страна са по-вкусни.

Тези ябълки имат много сок. Неравномерният цвят е абсолютно нормален за качествени ябълки.

ябълки цвят

Снимка: pixabay

Ивици върху ябълките

Защо някои сортове ябълки са „раирани“, а други са гладки, без ивици? Хлорофилът под въздействието на слънцето постепенно се разпада и избледнява, а други вещества се появяват на ивици по ябълката. Тези плодове, които имат червени и жълти ивици, имат добър вкус. Те са много сочни и ароматни.

ябълка ивици

Снимка: pixabay

Основата на дръжката

По нея може да се определи колко свежа е ябълката. Светлозелената основа означава, че ябълката е откъсната сравнително наскоро. Още е свежа, сочна, хрупкава.

основа ябълка

Снимка: pixabay

Ябълкова повърхност

Препоръчително е да изберете гладки ябълки, без неравности или потъмняване на кората. В противен случай плодовете скоро ще се развалят.

петна ябълка

Снимка: pixabay

"Дупето" на ябълката

Обърнете ябълката с дръжката надолу и я проверете. Плод с лека вдлъбнатина е „мъжка“ ябълка. Месото й е по-плътно и по-малко хрупкаво (сочно). Дълбока и широка дупка означава „женска“ ябълка. Отличава се с голямо количество сладък сок.

мъжка и женска ябълка

Снимка: pixabay

Също така трябва да избирате ябълки не само с очите, но и с носа си. Ако плодът излъчва твърде ярък, дори натрапчив плодов аромат, най-вероятно скоро ще се развали. Това означава, че вече не е толкова сочен и хрупкав като прясно набрана ябълка с едва доловима, деликатна миризма. Всички тези правила са особено важни при избора на вносни плодове. Следвайте тези прости съвети и изберете най-вкусните ябълки в магазина!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft