Може да е нищо работа, но всички го обожаваме! Ето идеалната рецепта за сладък салам - така няма да ви се разпада при рязането:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Може да е нищо работа, но всички го обожаваме! Ето идеалната рецепта за сладък салам - така няма да ви се разпада при рязането:
Може да е нищо работа, но всички го обожаваме! Ето идеалната рецепта за сладък салам - така няма...
18996
Може да е нищо работа, но всички го обожаваме! Ето идеалната рецепта за сладък салам - така няма да ви се разпада при рязането:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Поколението на 70-те и 80-те няма нужда от повече обяснения, когато чуе наименованието Сладък салам . Тази рецепта шестваше поголовно в кулинарните тефтери на нашите майки и баби, а самото споменаване на въпросния десерт извикваше на лицата мечтано изражение и готовност да се втурнат към магазина за пакет бисквити.

Днес ви предлагаме да приготвите един от вариантите за този вкусен десерт - ще му добавим кондензирано мляко, така че да стои "мазничък" и сочен, и да не се разпада от сухота на втория ден.

Ето как се приготвя този Сладък салам с кондензирано мляко :

Сладък салам

Продукти:

500 гр.бисквити

1 консерва кондензирано мляко (200 грама)

200 гр.масло или маргарин

5 ч.л.какао

ядки или захаросани плодове - на вкус

сладък салам

Приготвяне:

Натрошете бисквитите и ги изсипете във формата.

Добавете размекнатото (но не разтопено) масло, леко омесете получената маса.

Бавно изсипете кондензираното мляко, прибавете какаото, натрошени ядки/сушени плодове (но може и без тях), разбъркайте всички съставки за 2-3 минути. Ако сместа трудно се оформя, леко я разредете с прясно мляко.

Оформете от бисквитеното тесто салам, увийте го в прозрачно фолио или хартия за печене, и поставете в хладилника за 2-3 часа.

След като стегне, го оваляйте в още какао или пудра захар.

Колкото по-добри са съставките - масло с 82,5% масленост, кондензирано мляко без излишни добавки - толкова по-вкусен ще стане саламът.

Между другото, десертът може да преседи до няколко седмици във фризера без проблеми, ако по някаква странна причина не се изяде веднага.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft