Може да ми се смеете, но като разберете защо го правя, и вие ще започнете-Винаги добавям лед към бульона

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Може да ми се смеете, но като разберете защо го правя, и вие ще започнете-Винаги добавям лед към бульона
1529
Снимков материал: pixabay.com
Може да ми се смеете, но като разберете защо го правя, и вие ще започнете-Винаги добавям лед към бульона

Една от тайните на готвачите при приготвянето на бульон е да добавят кубче лед към него . Това осигурява температурна разлика, което има положителен ефект върху готовото ястие.

Потопете леда в бульона веднага след завиране и след това гответе на слаб огън, както обикновено.

Защо се добавя лед към бульона

Работата е там, че когато кубче студен лед падне в горещия бульон, всички частици пяна и мазнина , които правят течността мътна, се събират. Ледът в този случай действа като магнит. Така ледът помага да се постигне прозрачност на бульона.

Освен това, като добавите кубчета лед към бульона, го правите по-малко мазен. Ще бъде много полезно, ако не харесвате прекалено концентрирани и богати бульони. А ледът неутрализира чуждите миризми и вкусове, поради което готовото ястие е още по-ароматно и нежно.

Сега знаете как да готвите бульона, така че да е прозрачен и ароматен. И ако готвите бульон от свински бутчета , ще ви кажем как да го направите, за да направите красиво желе.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft