Диетичен тутманик ? Такова чудо няма, мислят си повечето от вас. Но е факт, че можем да похапваме вкусно, без да се лишаваме от нищо, и при това да не качваме килограми.
Диетичен тутманик
Продукти за 4 порции:
• 60 грама брашно от лимец
• 200 грама кисело мляко
• 1 ч.л. хлебна сода
• 200 грама настърган кашкавал
• 100 грама сирене
• 100 грама масло
• 4 яйца
Приготвяне:
Най-напред разбийте яйцата в купа и към тях добавете киселото мляко, като предварително сте угасили содата в него.
Прибавете количеството брашно от лимец и започнете да разбърквате. Най-накрая изсипете в купата сиренето и кашкавала, като е много важно то да остане на парченца при печенето. За тази цел е препоръчително да използвате по-твърд вид сирене.
Изсипете сместа в тавичка, която предварително сте покрили с хартия за печене.
Отгоре нарежете маслото на малки кубчета.
Печете тутманика в предварително загрята фурна на 180 градуса. Около 25 минути са необходими, за да започне цялата кухня да ухае на печивото.
След като извадите, оставете да се охлади до толкова, че да можете да нарежете на порции.
Да ви е сладко!
Идея: В плънката може да добавите и нарязана шунка или филе - е, не е толкова здравословно, но е дваж по-вкусно!