Рецептата е от Данчо Боев. Той предлага по-различен начин на приготвяне на телешкия мозък - на фурна с яйца и зеленчуци.
ПРОДУКТИ
За 4 порции:
един цял сварен телешки мозък
200 г стар лук
150 г домати
200 г пресни чушки
4 люти чушки
4 яйца
50 г прясно масло
100 г олио
брашно за паниране
сол, черен пипер и чубрица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваме мозъка и го нарязваме на филийки.
Овалваме го в брашно и пържим до златист цвят.
В същата мазнина запържваме последователно нарязаните на филийки лук, чушки и домати.
Овкусяваме ястието. Отгоре поставяме изпържения мозък с пресните яйца и лютите чушки.
Заливаме с разтопеното масло и запичаме във фурна на 180 градуса до готовност.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари