Отлична рецепта за диетична шоколадова торта , която може да хапвате без угризения на съвестта даже всеки ден. Получава се мокър шоколадов сладкиш , който не е прекалено тежък, а същевременно задоволява глада за сладко без излишни калории.
Мокра шоколадова торта за тънка снага
Продукти:
2 големи банана (350 г)
1 супена лъжица меласа или мед
1 супена лъжица кисело мляко (20 g)
1 супена лъжица какао (12 g)
1 чаша настърган кокос (80 г)
1 опаковка ванилия (10 g)
1 опаковка бакпулвер (10 g)
2 яйца (стайна температура)
За соса:
60 грама черен шоколад
половин чаша мляко 60 мл
Размер на формата: 20 * 20 см
Приготвяне:
Поставете обелените банани в блендера.
Добавете меласа или мед.
Продължаваме с какао, кисело мляко и кокос.
Накрая добавете ванилията, бакпулвера и разбъркайте всичко до гладка смес.
Сега разбийте яйцата.
Добавете постепенно какаовата смес в яйцата, объркайте еднородно тесто.
Намажете формата с масло.
Изсипете тестото и печете в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.
Набодете изпечения сладкиш с клечка за зъби и залейте с шоколадовата глазура.
Пригответе глазурата като просто разтопите шоколада и го смесите с млякото.
Оставете тортата да престои 15 минути и може да сервирате.
Пожелаваме ви добър апетит! :-)