Този тройно шоколадов сладкиш е истински рай за любителите на какаовия вкус. Шоколадов блат, какаова заливка и шоколадова глазура в перфектната комбинация.
Мокър тройно шоколадов сладкиш
Продукти:
За тестото:
брашно - 210 гр.
какао - 35 гр.
захар - 180 гр.
щипка ванилия
сол - 0,5 ч.л. (без връх)
бакпулвер - 10 гр.
прясно мляко - 240 мл
растително масло - 75 мл
За какаовата глазура:
шоколад - 1 блокче
прясно мляко - 3-4 с.л.
кокосови стърготини - 20 гр.
Приготвяне:
Изсипете брашното, захарта, какаото, бакпулвера, щипка сол, ванилията в дълбока купа и разбъркайте старателно с тел.
Изсипете млякото, растителното масло и разбъркайте хубаво до еднородна смес.
Вземете форма с пръстен и диаметър 20 см, покрийте дъното с хартия за печене и намажете с растително масло хартията и стените.
Изсипете тестото, заравнете и пъхнете сладкиша в предварително загрята фурна на 170 градуса за 45 минути.
Проверете готовността с клечка за зъби.
Сварете около 50 мл. какао (какао с вода и малко захар) и напоете добре повърхността и страните на сладкиша със заливката.
Натрошете блокчето шоколад в купа, добавете 3-4 с.л. прясно мляко и ги разтопете в микровълновата фурна до гладка смес.
Залейте тортата с шоколадовата глазура, а страните украсете с кокосови стърготини.
Да ви е сладко!
Ето и подробно видео стъпка по стъпка с приготвянето на сладкиша: