Молдавска пилешка супа
12 Февруари 2013
9106
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Поставяме почистеното пиле и дреболиите в тенджера със студена вода и възваряваме. След малко добавяме нарязаните на парченца и изпържени в масло магданозено коренче, лук, целина, морков, оцет и варим на тих огън до омекване. Прецеждаме, оставяме бульона да изстине и отстраняваме мазнината. Възваряваме отново бульона, прибавяме нарязаните на кубчета картофи, черен пипер и варим до омекване. Наливаме прясното мляко, сметаната, поставяме нарязаното на порции пиле и затопляме. Преди поднасяне поръсваме супата със ситно нарязан копър или магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари