Морковена торта с ананас и глазура

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Морковена торта с ананас и глазура
Морковена торта с ананас и глазура
admin
Добавена от: admin
20828
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 чаша стафиди, накиснати предварително в гореща вода
2 чаи брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода бикарбонат
½ ч.л. сол
1 ч.л. канела
1 ч.л. индийско орехче
1 ч.л. смлян джинджифил
½ ч.л. бахар (стрит на прах)
4 големи яйца
2 чаши захар
2 ч.л. ванилия
1 ¼ рапично олио (слънчогледово олио)
2 ½ чаши настъргани на едро моркови
1 консерва ананас (от 225 грама), отцеден от сока и нарязан на парченца
1 чаша подсладени кокосови стърготини
1 чаша нарязани орехи
½ чаша запечени кокосови стърготини за декорация
За глазурата с крема сирене:
1 1/2 пакетчета масло на стайна температура
1/2 ч.л. ванилия
1/4 ч.л. бадемов екстракт (есенция)
375 гр. пудра захар
225 гр. крема сирене, студено
 

Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте две кръгли тавички с диаметър около 23 см. с хартия за печене. Смесете брашното, бакпулвера, содата, солта, канелата, индийкото орехче и бахара в средно голяма купа. Оставете настрана. Разбийте яйцата на пяна, продължете да ги разбивате, като постепенно добавяте ванилията и захарта. Когато сместа се сгъсти, добавете олиото. Смесете добре. Прибавете брашняната смес и разбъркайте леко, колкото да се поеме от течните продукти. Прибавете стафидите, морковите, ананаса, кокоса и орехите. Разделете тестото на две и изпечете всяка половина в предварително приготвените форми – за около 50 минути, или докато при тест с дървена клечица същата излезе чиста. Оставете блатовете да изстинат напълно, преди да продължите със сглобяването на тортата.

В купата на миксера разбийте на крем маслото, ванилията и бадемовия екстракт. Добавете пудрата захар и продължете разбиването, докато всичко се смеси добре на пухкав крем. Прибавете крема сиренето и бъркайте, докато сместа стане светла и пухкава. 
Намажете част от получения крем върху първия блат, покрийте с втория, а най-отгоре и отстрани на тортата нанесете на дебел слой останалата крем-глазура. Поръсете запечените кокосови стърготини на пръстен по долната част на тортата и поднесете напълно охладена.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft