За блатовете:
3 яйца
2 ч.ч. захар
2/3 ч.ч. олио
4-5 с.л. сок от компот ананас (консерва)
1 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. какао
1 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
1 1/2 ч.ч. моркови, ситно настъргани
3-4 резена ананас от консерва, нарязан на кубчета
1 ч.ч. смлени бадеми/орехи
За крема:
500 гр. Маскарпоне
100 гр. меко масло
250 гр. пудра захар
За сиропа:
сока от консервата ананас
Разбийте яйцата със захарта и добавете олиото, сока от ананаса, брашното, какаото, солта и бакпулвера. Разбийте добре, като накрая добавите нарязания ананас, настърганите моркови и смлените бадеми. От получената смес изпечете три блата във форма с диаметър 20 см., предварително намаслена и набрашнена.
За крема: Разбийте маслото със захарта, добавете маскарпонето и разбийте отново добре на пухкав крем. Сложете един блат върху подходяща подложка/чиния, сиропирайте с част от ананасовия сок, намажете с крем. Отгоре поставете втория блат и повторете процедурата. След като сложите и последния блат, сиропирайте и него и нанесете останалия крем върху и отстрани на тортата.
За украсата: Поръсете тортата отгоре и отстрани с ядките, предварително запечени на сух тиган.