Морковена торта с глазура

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Морковена торта с глазура
Морковена торта с глазура
admin
Добавена от: admin
26131
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

моркови – 2 броя, големи, настъргани
захар - 1ч.ч.
олио - 1ч.ч.
яйца – 3 броя
брашно - 1 и 1/3 ч.ч.
сода -1 ¼ с.л. бикарбонат
бакпулвер - 1 и 1/3
канела - 1 и 1/3 с.л.
ядки - ½ ч.ч. начукани, по избор
сирене – 1 опаковка крема
сметана – 1 опаковка заквасена, малка
захар – ½ ч.ч.

Разбийте захарта с олиото и прибавете яйцата 1 по 1. В отделна купа смесете брашното, содата, бакпулвера, канелата и започнете да прибавяте сухата смес при непрекъснато биене. Най-накрая добавете настърганите моркови и ядките. 

Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тава. Изпечете на умерена фурна и проверете готовността с клечка. Готовата торта се обръща внимателно върху поднос и се намазва обилно с крема от разбитите сирене, сметана и захар. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft