Морковена яхния с маслини
6 Март 2012
10651
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг. моркови
1 стрък праз
3 гл. лук
15 маслини
2 ск. чесън
100 ml бяло, сухо вино
50 ml зехтин
Червен пипер
Черен пипер
Сол
Морковите, празът, лукът и чесънът се нарязват на резени (колелца). Слагат се да се задушават в зехтина и след няколко минути се добавя виното и 150 ml вода. Овкусява се с червен, черен пипер и сол и се оставя да къкри на тих огън докато зеленчуците поомекнат. Няколко минути преди ястието да стане готово се добавят и маслините.
Сервира се горещо, върху ориз или кускус.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари