Морковени пралини с ром

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Морковени пралини с ром
Морковени пралини с ром
admin
Добавена от: admin
5740
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ½ чаши брашно с набухвател
½ ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сол
1 ч.л. канела
3 яйца
1 ¼ чаши захар
¾ чаша разтопено масло (или олио)
¼ чаша прясно мляко
1/3 чаша стафиди (или френско грозде)
1 чаша настъргани на ситно моркови
¾ чаша кокосови стърготини
1 чаша накълцани орехи
за глазурата:
115 гр. блокче крема сирене (тип Филаделфия) на стайна температура
115 гр. разбито на крем крема сирене (на стайна температура)
½ чаша гъсто кисело мляко
½ чаша пудра захар
¾ чаша разбита сладкарска сметана
1 с.л. пресен лимонов сок
1 с.л. настъргана лимонова кора
1 чаша ситно нарязан ананас (леко отцеден)
½ чаша ром
за овалване:
½ чаша пшеничен зародиш
1 чаша подсладени овесени ядки (от зърнена закуска)
¾ чаша корнфлейкс
 

Етап 1:
В голяма купа смесете брашното, бакпулвера, солта и канелата и добре ги разбъркайте. В друга купа разбийте на крем маслото с тел – за около 3 минути. Добавете млякото и разбъркайте, за да се смесят. Прибавете около половината от мокрите съставки към сухите и разбъркайте, след това добавете и останалото количество. Най-накрая прибавете стафидите (френското грозде), морковите, кокоса и орехите. Изпечете от полученото тесто блатове в намазнени форми (или в една по-голяма тава) в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути, или докато при проверка с дървена клечица тя излезе суха. Когато са готови блатовете, извадете ги и ги охладете добре (най-добре за цяла нощ).
Глазура:
(Забележка: може да я приготвите предварително и да я замразите в хладилника. Уверете се само, че когато стигнете до Етап 2, глазурата да ена стайна температура).
Смесете двата вида крема сирене заедно с киселото мляко и разбийте добре. Прибавете останалите продукти – един по един и разбивайте добре след всеки.
Украса:
Сложете всички продукти в кухненски робот или блендер и мелете, докато са фино смлени.
Етап 2:
В голяма купа натрошете блата (блатовете) на трохи с ръце. Омесете вътре сместа за глазурата и хубаво омесете. Трябва да се получи гъстичко и мокро „тесто”. С помощта на лъжичка за сладолед започнете да оформяте от сместа топчета. Пригответе голяма плоска тавичка. Сложете трохите за украсата в плоска тортена чиния. Оваляйте всяка топка в трохите и след това ги поставете в хартиени капсули, които поставете в тавичката. Запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 12-15 минути. Извадете и охладете. Поръсете с тъмен шоколадов ганаш (70% какао) и карамел – или с топинг по Ваш вкус.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft