Морковено суфле с джинджифил
4 Септември 2012
6354
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
800 г сварени и пасирани на пюре моркови
4 яйца
4 с.л. сметана
30 г краве масло
100 г настърган кашкавал
1 ч.л. джинджифил на прах
сол на вкус
черен пипер на вкус
Намажете с масло 4 формички за суфле или 1 средно голяма форма. Загрейте фурната до 200 градуса. В голяма купа разбъркайте добре пюрето от моркови, жълтъците, сметаната, половината от кашкавала, джинджифила, солта и черния пипер. В отделна купа разбийте белтъците на сняг, след това с внимателно бъркане ги добавете към морковената смес. Разпределете във формичките, поръсете суфлето с останалия кашкавал и запечете за 10 мин. Сервирайте горещо.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари