26 Февруари 2012
23900
Морската сол често се препоръчва като по-здравословната алтернатива на трапезната сол . Но наистина ли е по-полезна? Всъщност не. Истината е, че и морската и т.нар. трапезна (или каменна) сол имат еднаква основна хранителна стойност и единствените различия между двата продукта е в начина на преработване, консистенцията и вкуса им, но не и в химическия състав, припомнят от Здраве.бг.
Няколко факта за съдържанието на двата вида сол
Трапезната сол се извлича от подземни солни залежи
Морската сол се произвежда изключително просто
Телата ни се нуждаят от минимално количество сол
Не видът на солта, а количеството й е важно
Диетолозите препоръчват да не консумираме по повече от 1 ч.л. сол на ден
Още от "Здравни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари