МОЩЕН ЛЕК С ЧЕРНИЦИ: Помага при диабет, просто следвайте тази рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
МОЩЕН ЛЕК С ЧЕРНИЦИ: Помага при диабет, просто следвайте тази рецепта:
9711
Снимков материал: pixabay.com
МОЩЕН ЛЕК С ЧЕРНИЦИ: Помага при диабет, просто следвайте тази рецепта:

Най-важното е да забележите болката навреме, за да я овладеете по правилния начин и да предотвратите сериозни последствия. Когато се диагностицират, лекарят предписва специален режим на лечение, а в някои случаи и лекарства.

Черниците са горски плодове, обикновено черни, бели или червени, от които обикновено се приготвя вино, плодов сок, сладко или нещо друго за зимата, но със сигурност са най-полезни и вкусни, когато се консумират пресни като закуска.

черници в купа

Чаят от черници  е една от най-мощните ароматни билкови напитки. Приготвя се лесно от пресни или сухи листа от бяла или черна черница, а ползите за здравето са невероятни. Листата на черницата съдържат цели 18 незаменими аминокиселини, витамини и минерали като калций, натрий, магнезий и желязо.

Проучванията показват, че черницата и екстрактите от черница могат да намалят излишните мазнини и нивата на холестерола. Те могат също така да подобрят съотношението между LDL (лош) и HDL (добър) холестерол.

чай от черници

Черницата може да бъде полезна при лечение на диабет, тъй като намалява захарта в кръвта след хранене. За съжаление, няма достатъчно данни и са необходими допълнителни изследвания, за да се определи как действа тази билка.

КАК ДА СИ ПРИГОВОРИТЕ ЧАЙ ОТ ЛИСТА ОТ ЧЕРНИЦА: 

Поставете няколко пресни листа от черница или лъжица сухи листа в чайника. Залейте с 2 чаши вряща вода, след което разбъркайте 3-5 минути. Прецежда се, подслажда се с мед и се пие горещ.

ЧАЙ ОТ ЛИСТА ОТ ЧЕРНИЦА: 

50 г черница/листа от черница се заливат с 500 мл преварена вода, похлупва се и се оставя да престои 10 часа. Прецежда се и се пие през целия ден. Използва се при лечение на висока кръвна захар (диабет).

листа и плодове черница

ЛЕЧЕБЕН СИРОП ОТ ЧЕРНИЦА: 

Един килограм плодове от черница се слагат в половин литър вода и се добавят две лъжици ябълчена киселина. Оставете да престои 24 часа. На следващия ден смесете сместа с един килограм захар или друг естествен подсладител, след което варете до желаната гъстота. Съхранява се в стерилизирани буркани и се пие на няколко пъти на ден, разтворен във вода.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft