9 Март 2015
10201
Снимков материал: pixabay.com
Учени от университета в Англия, открили, че съставката от състава на броколи - сулфорафанът , помага на организма да създаде ензими, които защитават кръвоносните съдове. По този начин намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания, при диабетиците. Също така, това е особено важно, защото диабетиците пет пъти повече заболяват от сърдечни заболявания.
Едно изследване, което е публикувано в списание по земеделието и химия, показва, че този популярен чай, може да предотврати усложнения, които възникват по пътя на диабета, като например увреждане на нервите и бъбреците, както и изгубване на зрението.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари