Моята малка сладка тайна: Всички я обожават, а гостите винаги искат рецептата
15 Август 2017
9590
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти:
20 грама брашно
20 грама масло
1 и 1/2 чаена чаша кафява захар
2 чаени чаши прясно мляко
1/4 чаена лъжичка сол
3 разбити жълтъка
1 чаена лъжичка ванилова есенция
1 изпечена кора за пай
за глазурата:
3 белтъка
1/4 чаена лъжичка лимонтузу
1/2 чаена чаша захар
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото, прибавете брашното и разбъркайте го хомогенност. Добавете захарта, прясното мляко и солта.
Изчакайте сместа да заври, добавете жълтъците и ванилията. Сипете полученият крем в кората за пай.
Разбийте белтъците със захарта и лимонтузуто и разпределете сместа с помощта на шприц върху горещата плънка.
Загрейте фурната на 180 градуса, запечете за 20 минути до златист цвят, оставете да изстине и охладете десерта. Поднесете студен и се насладете.
Разбийте белтъците със захарта и лимонтузуто и разпределете сместа с помощта на шприц върху горещата плънка.
Загрейте фурната на 180 градуса, запечете за 20 минути до златист цвят, оставете да изстине и охладете десерта. Поднесете студен и се насладете.
Да ви е сладко!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари