Вече не пържа тиквички, защото стават по-сочни, по-здравословни и се готвят по-бързо, като същевременно котлонът е чист! Тази рецепта ми стана любима поради своята простота и добър вкус. Подготовката отнема само няколко минути.
съставки:
Тиквички: 2 бр
Сол, смлян черен пипер: на вкус
Твърд кашкавал: 40-50гр
Зехтин или слънчогледово масло: 1 с.л
За една тава ще ви трябват две малки млади тиквички, нарязани на колелца с дебелина около 6 мм.
По-добре е да застелете тава с хартия за печене или тефлонова подложка и да я намажете с тънък слой растително масло, за да предотвратите залепването на тиквичките.
Подредете кръгчетата тиквички на един слой.
Поръсете тиквичките със сол и смлян черен пипер на вкус. Можете да добавите малко чесън и любимите си подправки.
Отгоре тиквичките се поръсват с настъргано твърд кашкавал. Аз вземам около 40-50 г кшкавал, за да се получи красива златиста коричка.
Можете също да готвите тиквички без кашкавал, ще се окаже не по-малко вкусно, въпреки че без коричката тиквичките ще останат леки.
Печете тиквичките във фурната на 200°C за 15 минути.
Времето за готвене може да се регулира в зависимост от вашите предпочитания: ако обичате тиквичките да са хрупкави, гответе ги за по-малко време, а ако обичате да са меки, гответе ги по-дълго.