Необходими продукти (за 2 порции):
300-400 грама сирене
25-50 грама масло
1-2 домата
1-2 люти чушки
1/2 чаена лъжица смлян червен пипер
2 яйца
пресни зелени подправки
1 глава лук
1-2 сладки чушки
Начин на приготвяне:
Намажете с масло дъното и стените на два малки съда (2 порции), в които ще приготвите ястието, може това да бъдат гювечета или други подходящи с капак.
Нарежете сиренето, доматите и сладките чушки (ако ще използвате). Ако сиренето е солено, първо го сложете в студена вода или прясно мляко за известно време.
Лютите чушлета е добре да са малки, за да може да сложите цели в купите (или разрежете на няколко парчета по-големите).
Сложете на дъното на купичките нарязани на тънки полукръгчета лук и сладки чушки (по желание), върху тях кръгчета домати.
Следва сиренето (добре е парчетата да не са по-дебели от сантиметър).
Покрийте с доматен слой и сложете лютите чушки.
Затворете съдовете с капаци и поставете в студена фурна, която включете на 180-200 градуса.
След 15-25 минути чукнете по едно яйце в двете гювечета, сложете по парченце масло във всяко, поръсете с малко червен пипер и върнете във фурната до желаната готовност на яйцата.
Поднесете с украса от листенца магданоз или други пресни зелени подправки.
Добър апетит!