Ако все още не сте намерили вашата идеална рецепта за кюфтета , предлагаме ви да опитате да ги направите по нашата! Стават нежни, сочни, вкусни и освен това изглеждат много впечатляващо. Сигурни сме, че ако приготвите тези специални кюфтета поне веднъж, вече няма да искате да опитвате други! А стават много лесно и са здравословни - без хляб, без пържене, без капка мазнина даже! Ето как се правят най-сочните кюфтета :
Специални кюфтета без мазнина
Продукти:
600 г кайма
1 яйце
100 мл прясно мляко
40 г царевична каша на прах
1 много голяма глава лук или две по-малки
30-40 г грис
Сол, подправки на вкус
1-2 скилидки чесън
100 г кашкавал
Приготвяне:
Можете да приготвите кюфтетата от всякаква кайма или от няколко вида смесено месо.
В случая са от пилешки и пуешки бутчета.
Отделете месото от костите и го смелете в месомелачка. Ако си мислите, че месото ще е сухо, не се притеснявайте, кюфтетата ще станат много сочни.
Лукът също трябва да се смели или настърже.
След това чукнете яйцето в каймата, добавете сол, черен пипер и 1-2 скилидки чесън (можете да го изцедите).
Поставете царевичната каша в друга купа. Тя придава на кюфтетата уникална мекота.
Залейте я с топло мляко и оставете да набъбне за 5 минути.
След това добавете в каймата и объркайте
Тъй като каймата е течна, е необходимо да се добави и грис.
Разбъркайте каймата хубаво, така че кюфтетата да не загубят формата си по-късно.
От каймата оформете топчета и поставете веднага върху тавичка, покрита с хартия за печене.
След това вземете обикновена пластмасова бутилка с капачка, навлажнете я с вода и направете дупка в средата на всяко кюфте. Трябва да се получи нещо такова:
Включете фурната и загрейте до 180 ° C. Времето за готвене на кюфтетата е 15 минути.
След това извадете кюфтетата и поставете парче кашкавал във всяка кухина. Може да използвате и моцарела.
Върнете тавата във фурната и печете още 10 минути, докато кашкавалът се зачерви.
Поднесете с прясна салата.