Мразя да се цапам, затова му намерих цаката: бухвам в пликчето мая, вода, брашно и захар. Да...
6 Декември 2016
169020
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Френският хляб - това е истинско изкуство. Готвачи от цял свят се стремят да научат нюансите на тайните рецепти на въздушни франзели , кроасани , еклери и др. Днес ще ви представим една гениална хитрост - рецепта за френски хляб без месене и цапане !
Френски хляб без месене
СЪСТАВКИ:
брашно
25 грама сусам
ПРИГОТВЯНЕ:
- Сложете в голям, закопчаващ се найлонов плик маята, водата, захарта, солта, растителното масло и 220 грама брашно.
- Затворете хубаво и с ръце намачкайте (омесете) тестото.
- Поставете плика в купа с топла вода и оставете тестото на 30 минути да втаса.
- Добавете в плика 30 грама брашно и отново омесете тестото.
- Оставете тестото за още 1 час на топло да втаса.
- Извадете тестото от плика, премесете и разделете на 3 равни части.
- Всяко парче тесто оформете на дълга наденичка и ги сплетете на плитка.
- Готовата плитка намажете с разбит жълтък и поръсете със сусам.
- Загрейте фурната предварително на 150 градуса и печете 40 минути.
Вижте в това видео подробния начин на приготвяне на този фантастичен френски хляб .
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари