400 гр. брашно
250 гр. масло или маргарин
250 гр. захар
125 мл. прясно мляко
1 ванилия
1 бакпулвер
4 яйца
2 с.л. какао
8 малки бурканчета
Отделете 5 с.л. от захарта и оставете настрана. Останалата захар смесете с ванилията и маслото и разбийте на пяна, като добавяте млякото и 4-те жълтъка на яйцата. Бийте още малко, след което добавете и брашното, смесено предварително с бакпулвера.
Разбийте белтъците на твърд сняг с отделените 5 лъжици захар, след което прибавете снега към жълтъчната смес. С лъжица съединете двете смеси (може и с миксер на най-ниска скорост).
Отделете 1/3 от сместа и добавете към нея 2 лъжици какао, смесени с 4 лъжици прясно мляко.
Намажете бурканчетата с масло или маргарин и поръсете с хлебни трохи. Добавяйте редувайки 2 лъжици от жълтата и 1 лъжица от кафявата смес (или първо изсипете пласт от жълтата смес, а върху нея - пласт от кафявата и нашарете с вилица). Пълнете бурканите до 3/4 от обема им, но не повече, за да не изтече сместа.
Печете на температура 180 градуса за около 50 минути. Проверете с клечица дали тестото е изпечено.
Щом извадите от фурната, затворете бурканите с капачките им - така могат да се съхранят до поднасянето им.
Забележка:
За да може сладкишът да се извади лесно, важна е формата на бурканите: трябва да са с еднаква ширина навсякъде и да не се стесняват към отвора! Освен това бурканите трябва да са напълно сухи, когато ги пълните и слагате във фурната (за да не се спукат).