Мраморна торта с ягоди и спанак

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Мраморна торта с ягоди и спанак
Мраморна торта с ягоди и спанак
admin
Добавена от: admin
6946
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 гр. пресни листа спанак (или замразен нарязан спанак)
3 яйца
1 ч.л. бадемов екстракт
150 гр. захар
100 гр. ябълков сок
100 мл рапично олио или обикновено олио
2 с.л. лимонов сок
250 гр. брашно
3 ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сол
250 гр. ягоди
червена сладкарска боя (по желание)
 

Загрейте фурната на 180C. Леко намазнете формата, в която ще печете.
Смачкайте пресния спанак на пюре в кухненския робот (или с ръчен миксер/блендер), докато стане почти течен. Ако използвате замразен спанак, размразете и изстискайте добре излишната вода. Оставете настрана.
Разбийте яйцата, бадемовия екстракт и захарта, докато стане пухкав и въздушен крем. Объркайте вътре мазнината, ябълковия сок, лимоновия сок и пюрирания спанак.
В отделна купа разбъркайте брашното, бакпулвера и солта. Прибавете брашнената смес към спаначената и ги смесете.
Почистете и пюрирайте ягодите. Добавете няколко капки сладкарска червена боя, ако желаете, за подсилване на цвета.
Сипете 4 големи супени лъжици от спаначената смес в приготвената форма. Сипете отгоре и 4 големи лъжици от ягодовата смес. Повторете, докато двете смеси се изчерпат. С нож направете „разрези” в сместа, така че да се образуват мраморни шарки.
Изпечете за 35-40 минути, или докато при тест с дървена пръчица тя излезе суха. Охладете във формата за 10 минути, след това извадете върху кухненска решетка и оставете да изстине напълно.
По желание може да украсите с разбита сметана (още по-добре с кокосов аромат).
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft