Сложете сметаната, водата, маята, ванилията и захарта в термоустойчива купа и ги загрейте за 2 минути на микровълнова фурна. Добавете овесените ядки, спелтата и солта. Прехвърлете сместа в купата на миксера (или кухненски робот) и с приставките за тесто месете на интервали от по 3 минути. Извадете половината тесто, добавете му останалата вода и какаото и го омесете за около минута, така че да се оцвети равномерно. Извадете и неоцветеното тесто. Намазнете ръце с кокосовото масло и разделете всеки цвят тесто на две. Разточете всяко парче тесто на кръг и подредете различно оцветените кръгове тесто един върху друг, като редувате цветовете. Нарежете на 16 еднакви резена (триъгълника). Започвайки от широкия край, завийте всеки триъгълник на стегната кифличка. Поставете ги с острия край надолу в намазнена тавичка за печене на разстояние една от друга. Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да втасват на стайна температура, докато удвоят обема си - около 30 минути.
Загрейте фурната на 175 °C. Щедро намажете всяка кифличка с вода, мляко или кокосово масло и ги изпечете за 15-18 минути, докато станат златисто-кафяви.
Мраморни кифлички
20 Ноември 2013
26818
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари