Мраморни чаени яйца

вход през zajenata.bg
Мраморни чаени яйца
admin
Добавена от: admin
6425
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 яйца
1,7 л вода
чаена смес:
3 с.л. черен чай - за предпочитане китайски
2 с.л. тъмен соев сос
1 ч.л. сол
1 пръчка канела или китайска канелена кора
1 звездичка анасон /по желание/ 

Напълва се голяма тенджера с вода и се оставя да заври. Яйцата се пускат с лъжица в тенджерата, след което огънят се намаля. Яйцата се варят 10 минути, изваждат се и се слагат в купа със студена вода /не се изхвърля водата, в която са сварени/. След около 10 минути, когато яйцата са изстинали, всяка черупка внимателно се напуква с гърба на лъжица, докато цялата черупка се покрие с мрежа от пукнатини. В тенджерата с водата, в която са сварени яйцата, се изсипва чаената смес. Оставя се да заври и напуканите яйца се връщат обратно в тенджерата. Яйцата се варят 25 минути на тих огън, след което тенджерата се сваля от огъня и яйцата се оставят да изстинат в течността.
 Яйцата се изваждат от изстиналата течност и внимателно се отстраняват напуканите им черупки. Получават се красиви мраморни жилки върху всяко яйце. Сервират се нарязани на половинка или четвъртинка, заедно с други студени блюда, или като гарнитура.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft