Търговците, особено малките, използват различни трикове, за да продават стари продукти. И ... най-често успяват.
Витамин Ц и лайка за свеж вид на месото - За да изглежда чисто, в месото се добавя витамин С, който изкуствено удължава срока на годност. Също така, в пилешкото, свинското и агнешкото месо слагат чай от лайка, за да отсранят неприятната миризма.
Осветлението и подправките прикриват недостатъците на месото - В някои месарски магазин, хладилници имат червена светлина.. Месото, което вече е започнало да променя цвета си и да изсъхне от стоене, касапите слагат подправки и продават месото като мариновано, а най-лесният начин да се продават старото месо е от него да се направи хамбургер или кебап.
Вода и лед за зеленчуците - Зеленчуците, а най-вече марулята и зелето, търговците пръскат с вода, в която има малко препарат за съдове, за да изглежда блестящи и свежи. Плодовете и зеленчуците търговците често държат върху лед, за да изглеждат по-дълго.