Търговците, особено в малките магазини, използват различни трикове, за да продават стари продукти . И ... най-често успяват в това.
За разлика от европейските пазари, в които отделни гондоли храната, преди изтичането на срока на годност се продава на цена по-ниска от 70 на сто, този начин на продажба почти не съществува в България. Търговците, особено тези в малките магазини, използват различни трикове, за да продават стари продукти. И ...
Лимонтузу и лайка за свеж вид на месото - За да изглежда чисто, в месото се добавя лимонтузу и витамин С , които изкуствено удължават срока на годност. Също така, пилето, свинското и агнешкото месо се освежават с чай от лайка, за да загубят неприятната миризма .
Осветлението и подправките прикриват недостатъците на месото - В някои месарски магазини , хладилниците имат червена светлина, за да мислят купувачите че месото е свежо и прясно. Месото, което вече е започнало да променя цвета си и да се суши от стоене, касапи поставят в подправки и продават като мариновани специалитети, а най-лесният начин да се продава старото месо е от него да се направи хамбургер или кебап.
Вода и лед за зеленчуците - Зеленчуците, а най-вече марулята и зелето, търговците ги пръскат с вода, в която има малко препарат за съдове, за да изглежда блестящи и свежи. Плодовете и зеленчуците търговците често държат в лед, за да изглеждат по-дълго свежи, а се случва и да ги покрият с тънък слой масло, за да изглеждат брилянтно.