Мусака в тиган- модерният прочит на традионното ястие завладя сърцата на всички дами без излишно време за губене

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мусака в тиган- модерният прочит на традионното ястие завладя сърцата на всички дами без излишно време за губене
Мусака в тиган- модерният прочит на традионното ястие завладя сърцата на всички дами без излишно...
16901
Мусака в тиган- модерният прочит на традионното ястие завладя сърцата на всички дами без излишно време за губене
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Понякога ви е твърде мързеливо да включите фурната и да се занимавате сума време с вечерята.  Но все пак всичко се оказва по-бързо в тиган. Така че гювечът за месо в тиган се готви в пъти по-приятно. Вкусът е по-интензивен и времето е необходимо най-много 40 минути от началото на готвенето.

Трудно е да се каже как изглежда това ястие. В същото време прилича на огромен бургер за цялото семейство или кралска тортила под капаче на сирене или кашкавал . Но едно е сигурно: месото се оказва неприлично вкусно. И картофите и сиренето успешно направиха ястието по-балансирано.

Съставки

Телешка кайма 800 гр

кренвирши 2 бр.

Яйце 1 бр

Хляб 100 g

Пармезан  40 гр

Картофи 2 бр.

Моцарела 300 гр

Сол на вкус

Зехтин на вкус

Чесън на вкус

Лук на прах на вкус

 

Подготовка

Посолете каймата, подправете с черен пипер и лук. Добавете филийка, напоена с вода, настърган пармезан и яйце. Разбъркайте добре.


След това добавете колбасите. Кренвиршите трябва да са месести, така че след отстраняването на фолиото да могат да се добавят към каймата и да се месят. Можете да вземете пушени. Разбъркайте, докато каймата стане лепкава и стегне. 


Нарежете картофите на филийки, запържете в олио в тиган и посолете.


Докато картофите се пекат, разделете каймата наполовина и оформете първата тортила. Най-удобно е да направите това върху капак на тиган, покрит с пергамент. По този начин няма да объркате размера.


Сега поставете тортилата върху картофите, покрийте и пържете 10 минути. След това разпределете тънко нарязаната моцарела върху тортилата. Поставете втори блат върху моцарелата, покрийте и гответе 10 минути. 


Последната стъпка: обърнете гювеча с картофи нагоре, поръсете отгоре с малко сирене или кашкавал и гответе под капака още 10 минути.


Оставете гювеча да престои пет минути и сервирайте. 

Картофената кора, върху която се готви месото, поема ценния сок и е импрегнирана с аромати. Сервирайте месо с много зеленчуци! Не са необходими хляб, каша или сос. Според нашата редакция ястието е идеално за уютни семейни вечери. Запазете тази рецепта за точно такъв повод.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft