Мусаката е ястие, което е много често на трапезата и домакините обичат да я приготвят, защото не е много трудна за готвене.
Но въпреки че се приготвя доста бързо, находчивите домакини са измислили още по- бърз начин за приготвяне на мусака .
Това е може би най-бързият начин за приготвяне на това ястие, а ние ви даваме рецептата.
Бърза мусака за начинаещи
Продукти:
5 по-големи картофа
500 гр. кайма
1 глава лук
2 скилидки чесън
100 гр. кашкавал
сол, черен пипер
пармезан или кашкавал
олио или зехтин
Приготвяне:
Картофите се нарязват на колелца, след което се запържват в тиган, намазан с олио, до златиста коричка.
Добавете сол, черен пипер и разбъркайте добре.
В друг съд се запържва ситно нарязаният лук и се добавя каймата.
След това добавете сол, черен пипер, други подправки на вкус и наситнен чесън. Извадете едната половина от картофите от тигана, след което поставете месото върху първата половина.
Върху месото се изсипва настърган кашкавал, след което се покрива с другата половина от картофите.
Поръсете всичко с пармезан или настърган кашкавал и сервирайте.
Да ви е сладко!