Мусака от праз

вход през zajenata.bg
Мусака от праз
admin
Добавена от: admin
12890
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг праз

150 мл доматено пюре

малко масло

малко магданоз

50 грама сирене моцарела

1 глава лук

малко черен пипер

1 заквасена сметана

500 гр мляно месо

малко сол

2 дафинови листа

Нарежете ситно  лука и го сложете да се задушава в малко мазнина.

Междувременно измийте и почистете праза, след което го нарежете на кръгове.

В голяма купа сложете вода и малко сол.

След като водата заври, добавете праза и оставете да се вари около 5 минути. След като празът се свари, изцедете.

Щом задушите лука, добавете доматеното пюре и оставете да къкри още няколко минути.

Добавете и месото и оставете да къкри още 15 минути.

Прибавете малко магданоз и дафиновия лист.

Подреждане на мусаката:

В огнеупорен съд подредете един ред праз, ред сос и повтаряйте процедурата, докато свършат съставките.

Отгоре изсипете сметаната и равномерно я разпределете.

Покрийте с нарязаната моцарела и поставете във фурната на 200 градуса за около 20 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft