Мусака от чушки - райска гозба за лятото! Нито с патладжани, нито с картофи е толкова вкусно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мусака от чушки - райска гозба за лятото! Нито с патладжани, нито с картофи е толкова вкусно:
Мусака от чушки - райска гозба за лятото! Нито с патладжани, нито с картофи е толкова вкусно:
7078
Мусака от чушки - райска гозба за лятото! Нито с патладжани, нито с картофи е толкова вкусно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Фантастична мусака от панирани чушки - това е апетитното ни предложение за обяд или вечеря днес. Еднакво вкусна е и топла, и студена. За тези, които я опитат, е в пъти по-вкусна от обикновената мусака с картофи, дори и от тази с патладжани.

Най-хубавото е, че се прави много просто, готова е за час. 

Макар в рецептата да е наречено "мусака", всъщност ястието напомня много и за лазаня, заради характерния начин на подреждане. Ето рецептата:

мусака от панирани чушки

Мусака от панирани чушки

Продукти: 

2 малки глави лук

400 г телешко месо

20 предварително панирани чушки

половин чаша заквасена сметана

2 яйца

малко прясно мляко

сол, черен пипер, червен пипер, вегета, магданоз (може сушен или пресен)

Приготвяне: 

Чушките ми вече са панирани, пише нашата читателка, от която имаме рецептата. Всички вече знаем как се панират чушки в яйце и брашно. Важно е да са нарязани на тънко, аз имам около 20 чушки, но може да направите по-малко редове от мусаката, не е задължително цял хълм като мен.

мусака панирани чушки

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в малко олио. Когато започне да омеква, преди да кристализира, добавете каймата, аз използвам телешка. Подправете с 1 чаена лъжичка червен сладък пипер, 1 чаена лъжичка вегета, малко сол и черен пипер.

Разбъркайте и изчакайте месото да посивее, тогава е готово. Към него добавете и малко сух магданоз, а ако нямате, може да е пресен, но ситно нарязан. Когато месото се запържи в огнеупорен съд, започнете да нареждате мусаката, редувайки кайма и чушки.

редена мусака с чушки

Слагам 2 реда по 3 чушки една до друга и след това малко от плънката от кайма. След това отново чушки, след това кайма и така, докато консумирате материала. Сигурно ще получите 3 реда чушки.

мусака с панирани чушки

Отгоре се залива със соса, който се прави по следния начин: половин чаша заквасена сметана се смесва с 2 яйца, добавя се малко мляко, за да се разреди сместа и се посолява на вкус. Изсипете тази смес отгоре и поставете тавата за печене във фурната. Отгоре може да настържете и малко моцарела или кашкавал.

млечна заливка мусака

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути. След това нарежете на кубчета и сервирайте. 

мусака с чушки

 

По желание може да използвате и панирани чушки със сирене - още по-вкусно става! Всичко е според вкуса и желанието!

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft