Накълцайте добре измития спанак на ситно, а тиквичките обелете и настържете (изстискайте ги добре от излишната вода). Задушете нарязания ситно лук в олиото и малко вода. След като омекне, добавете спанака и оставете да се поспаружи и запържи. Прибавете настърганите тиквички, чесъна и задушете и тях. Посолете сместа, по желание добавете и други подправки - например черен пипер - и дръпнете от огъня. Към леко охладената смес добавете разбитите яйца, киселото мляко с разтворената в него сода и объркайте добре до хомогенна смес. Добавете нарязания ситно магданоз/копър, прехвърлете ястието в намазнена тавичка и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна. Печете, докато хване златисто-кафява коричка, като малко преди края на печенето поръсете с настърган кашкавал.
Мусака със спанак и тиквички
8 Февруари 2014
34060
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари