На огън слагаме тенджера с вода. Посоляваме, покриваме тенджерата с капак и оставяме водата да заври. На дъската за рязане почистваме карфиола и го нарязваме на розички. В голям дълбок тиган настъргваме на по-едрата страна на рендето сиренето и кашкавала. След това в съда счупваме 2 яйца и с месим на ръка, докато сместа се хомогенизира. В сварената вода в тенджерата поставяме карфиола да се бланшира. Покриваме тенджерата с капак.
В друга купа счупваме останалите 3 яйца и бием с тел до пухкава смес. Бланширания карфиол поставяме в цедка с решетъчна лъжица.
В тиган на котлона слагаме малко олио да се загрее. Парченцата карфиол овалваме обилно в брашно и ги слагаме в съда с разбитите яйца. След като ги оваяме добре в яйцата, слагаме парчетата карфиол в тигана с олио да се панират. По време на пърженето ги обръщаме периодично. Изпържения карфиол прехвърляме в керамичен съд. Върху карфиола в керамичния съд поставяме предварително приготвения пълнеж от сирене, кашкавал и яйца, а върху него - още един ред паниран карфиол. Поставяме тавата във фурната да се пече. Печем 15- ина минути при температура от 200 градуса. Останалите яйца разбиваме голям дълбок тиган и с тел. Добавяме сметаната и отново разбъркваме с тел. След това в съда добавяме млякото и хубаво разбъркваме. След като карфиолът се зачерви, изваждане тавата от фурната, заливаме ястието със сместа от яйца, сметана и мляко, и отново го връщаме във фурната.След като заливката се запече, изваждане тавата от фурната. Преди поднасяне украсяваме всяка порция с топка сметана.