500 гр кайма (смес)
1 голяма кисела зелка
5 с.л. мас
2 глави лук
1 с.л. доматено пюре
3 яйца
200 мл прясно мляко
1 с.л. брашно
червен пипер, черен пипер, магданоз - на вкус
Зелето се накълцва ситно и се задушава в част от маста (2 с.л.) до омекване. Лукът също се наситнява и се задушава отделно в останалата сгорещена мас. Към него се добавя каймата, като се бърка с лъжица, за да се надроби и запържи добре. Добавят се доматеното пюре, нарязаният магданоз, червен и черен пипер на вкус. Плънката се оставя да поври на бавен огън почти до готовност на каймата.
В подходяща тавичка се редят пластове от нарязаното зеле и плънката, като се завършва с ред зеле. Мусаката се слага в загрята силна фурна и се запича до готовност. Малко преди да се извади, се залива със смес от разбитите яйца с млякото, брашното и малко сол, и се допича, докато заливката се позачерви.