Мусака с кускус
6 Февруари 2012
40454
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Сварете кус-куса в подсолена вода, след което го отцедете. Залейте го с разтопеното масло. Отделно задушете в олиото нарязания на ситно лук и каймата. Прибавете доматеното пюре, размито в малко вода, и подправете с черен пипер и сол на вкус. Оставете сместа да се задушава 20-30 мин, като я заливате с малко вода от време на време, за да не загори. След това изсипете кус-куса, разбъркайте леко и разстелете получената смес в намазнена и поръсена с галета тава. Разбийте яйцата, посолете ги леко и залейте с тях ястието. Изепчете го в умерена фурна за около 10-15 мин.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари