500 гр. картофи
500 гр. задушено пилешко (300 гр. бяло месо, 2 бутчета, 2 крилца)
100 гр. кашкавал
2 яйца
1 глава лук
2 моркова
2 скилидки чесън
1/2 лъжичка смлян червен пипер
1 супена лъжица смесени сухи подправки
малко магданоз
малко черен пипер
300 мл прясно мляко
180 гр. заквасена сметана
Месото се сварява с малко вода (по-скоро се задушава), така че да може да се отдели от костите. Отделя от костите и се нарязва ситно.
В тиган с малко олио слагаме ситно нарязания лук, настъргания морков и нарязания чесън да се запържат, след което добавяме месото. Запържваме за кратко, за да се смесят вкусовете. Прибавяме подправките и магданоза. В тавичка подреждаме нарязаните на тънки филийки картофи, след това ред от месото и отгоре - ивици кашкавал. От същите съставки подреждаме и втори ред.
Заливаме с млякото и печем във фурната на 200 градуса. Към края добавяме заквасена сметана, в която сме разбили 2 яйца. Връщаме тигана във фурната и допичаме.