Мусака с тиква

вход през zajenata.bg
Мусака с тиква
admin
Добавена от: admin
12111
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг тиква
4 с.л. краве масло
150 мл бульон от кубче (телешки, зеленчуков)
сол, млян черен пипер - на вкус
сос Уорчестър - на вкус
150 гр заквасена сметана
2 с.л. обе­лени тиквени семки
1 глава лук
400 гр наденица
1 с.л. брашно
2 яйца
50 г настърган пармезан (кашкавал)
1 с.л. нарязан на ситно магданоз
 

Обелете тиквата, почистете вътрешността й от семето и влакната. След това я нарежете на малки кубчета. Сложете да се загреят в дълбок тиган 2 с.л. масло и запържете в тях тиквените кубчета. Долейте бульона и оставете тиквата да се задушава под капак 15-тина минути. Овкусете със сол, черен пипер и сос Уорчестър на вкус. Добавете сметаната, дръпнете от огъня и разбъркайте добре.

Запечете на сух тиган суровото тиквено семе. Нарежете лука и наденицата на малки кубчета, оваляйте наденицата в малко брашно и запържете заедно с лука в останалото масло. Щом се запържат и лукът омекне, дръпнете от огъня. 

Докато приготвяте зеленчуците и наденицата, включете фурната да загрява на 180 градуса.В намаслена тавичка изсипете половината тиквена плънка, отгоре разпределете половината от сместа с лук и наденица. Подредете отгоре останалата тиква и останалата запържена наденица. Поръсете със запеченото тиквено семе. От яйцата, пармезана (кашкавала) и подправки на вкус направете заливка. Излейте я върху мусаката и пъхнете във фурната за около 30 минути. Готовата мусака поръсете с нарязан магданоз. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft