2 тиквички
250 г ориз
200 г пресни гъби
1 глава кромид лук
1 ч.л. сол
щипка индийско орехче
1 морков
1/4 връзка копър
100 мл олио
2- 3 скилидки чесън
3-4 яйца
300 мл кисело мляко
2 с.л. майонеза
Тиквичките се измиват, почистват се в двата края, обелват се и се нарязват на кръгчета. Гъбите се измиват много добре на течаща вода. Оризът се накисва в купичка с вода. Лукът се обелва, измива и нарязва на ситно. Морковът се остъргва и настъргва на ренде. В тавичка се зарежда половината от ориза, добре отцеден от водата. Отгоре се наръсват половината от моркова и лука. Върху тях се подреждат половината от кръгчетата тиквички. Разпределя се останалата част от ориза. Зареждат се останалите зеленчуци по същия начин. Накрая се поръсват равномерно гъбките. Поръсва се сол и индийско орехче. Полива се 3 ч.ч. вода и 100 мл олио. Ястието се пече на 200 градуса 40- 50 минути. Малко преди да стане готова, мусаката се залива със следната смес: яйцата, разбити с киселото мляко, майонезата и счукания с малко сол чесън. Запича се до готовност.